Welke badkamertegels kiezen: de mooiste vloer- en wandtegels

Ga je je badkamer verbouwen of compleet vernieuwen en vraag je je af welke badkamertegels je het beste kunt kiezen? Bij Mega vind je een zeer uitgebreid assortiment vloer- en wandtegels die geschikt zijn voor het betegelen van de badkamer. Vloer- en wandtegels zijn een slimme keuze in de badkamer: ze zijn makkelijk te reinigen, en zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Je kunt kiezen tussen kleine of grote tegels, verschillende vormen en allerlei kleuren. Iedere stijl tegel heeft een eigen uitstraling en de gekozen tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van je badkamer. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, zodat je tegels kiest die passen bij je badkamer.

Zijn tegels in de badkamer een goed idee?

Veel mensen kiezen voor vloer- en wandtegels in de badkamer en dat is niet zonder reden. Vloer- en wandtegels zijn eenvoudig te reinigen, waardoor je badkamer snel schoon is. Van tegels in de badkamer heb je jarenlang plezier en ze kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn vloer- en wandtegels veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en formaten. Je kunt zo eenvoudig de sfeer in de badkamer bepalen. Bij vloertegels in de badkamer is het aanbevolen om (elektrische) vloerverwarming te installeren, omdat de vloer anders koud aan kan voelen. Tegels begeleiden de warmte perfect en je kan de elektrische vloerverwarming zelf regelen.

Het formaat van de tegels

Je kunt voor kleine of grote badkamertegels kiezen en het formaat heeft een directe invloed op de uitstraling van je badkamer. Grotere tegels zorgen voor een rustige uitstraling en kunnen een ruimte optisch groter doen lijken. Kleine tegels hebben juist een speelse uitstraling en worden vaak gebruikt voor een kleiner gedeelte van de badkamer. Zo ligt de focus op deze wand en oogt niet de hele badkamer druk. Hoe meer voeglijnen er zijn, hoe meer het opvalt wanneer een wand niet waterpas staat. In zo’n geval kies je beter voor grotere tegels.

Welke badkamertegels kiezen: de juiste uitstraling

Voor je een soort badkamertegel uitkiest, is het belangrijk om te bepalen voor welke sfeer je wilt gaan in de badkamer. Wil je graag een luxe uitstraling in de badkamer? Dan kies je voor badkamertegels die er uitzien als marmer. Met badkamertegels die van hout lijken te zijn, zorg je voor een warme en ontspannen sfeer in de badkamer. Donkere tegels met een robuuster textuur hebben een stoere uitstraling, met badkamertegels met een patroontje waan je je in Zuid-Europa en lichte kleuren zorgen voor een rustige uitstraling. Voor de mooiste uitstraling zorg je ervoor dat de tegels passen bij de badkamermeubels.

Badkamertegels in combinatie met vloerverwarming

Tegels op de vloer in de badkamer voelen vrij koud aan wanneer je er met je blote voeten op stapt. Daarom is het aan te raden om een tegelvloer in de badkamer te combineren met vloerverwarming. Zo hoef je geen radiatoren in de badkamer te plaatsen en stap je altijd op een heerlijk warme ondergrond. Bij vloerverwarming kies je bijvoorbeeld voor keramische vloertegels die de warmte geleiden en vasthouden. Deze tegels zijn verkrijgbaar in allerlei
stijlen, zoals bijvoorbeeld hout. Een echte houten vloer is onhandig in de badkamer en gaat niet goed samen met vloerverwarming, wat de tegels tot een ideale oplossing maakt.

Welke badkamertegels kiezen voor een accentmuur

Met kleinere wandtegels kun je interessante patronen op de muur creëren en heb je een echte blikvanger in de badkamer. De hele badkamer betegelen met kleine wandtegels is vaak iets teveel van het goede en daarom kiezen veel mensen voor een accentmuur. Op één muur of een stukje muur, bijvoorbeeld in de douche, worden kleinere tegels gebruikt. Deze tegels hebben bijvoorbeeld een patroon of een opvallende kleur en worden als een mozaïek gelegd. Voor de andere muren en de vloer kies je grotere badkamertegels in een bijpassende of neutrale kleur. Zo maak je van je badkamer een unieke en aansprekende ruimte.

Welke badkamertegels kiezen: advies van experts

Twijfel je welke badkamertegels je het beste kunt kiezen en kun je advies van een expert gebruiken? De badkamerspecialisten van Mega kunnen je helpen met advies. Je maakt een afspraak om de showroom te bezoeken, waar je de verschillende soorten badkamertegels in het echt kunt bekijken. Een andere optie is om te videobellen met een van onze experts. We helpen je graag aan een prachtige badkamer met de juiste tegels!

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek