Houten Keuken

Natuurlijk design, duurzaam genot
Nostalgisch, stijlvol en tijdloos. Houten keukens ademen één en al warmte en gezelligheid. Of je nu kiest voor een gehele houten keuken of de juiste toon zet met houten onderdelen; houten keukens zijn helemaal hot. De belangrijkste reden voor de houten rage is vooral de veelzijdigheid van het natuurlijke materiaal. Van een strak, modern design tot een romantische landelijke look; keukens van hout zijn het absolute hoogtepunt binnen élk interieur.

Houten keuken en de kracht van de natuur

Met een houten keuken haal je de kracht van de natuur letterlijk in huis – voor wélke houtsoort je ook kiest. Een veelgebruikte houtsoort voor het maken van keukens is eikenhout. Dit hout is op veel manieren te bewerken en gaat een leven lang mee. Ook zien we tegenwoordig steeds vaker klassiek notenhout en licht essenhout in het keukendesign terug. Hout lééft en jouw interieur dus ook.
Wil je wel de sfeervolle, unieke uitstraling van hout, maar ben je op zoek naar een keuken die minder aandacht vraagt als het aankomt op onderhoud? Dan is een houlook keuken een stijlvol – en zeer betaalbaar – alternatief. Of je nu een landelijke keuken of een moderne keuken zoekt, je vindt altijd een hout soort afwerking die past binnen jouw interieur. Wil jij smaakvol en verantwoord genieten in jouw houtlook droomkeuken? Plan dan direct een adviesgesprek in met één van onze specialisten. 

Het verschil tussen houten en houtlook keukens

Hout is een warm, natuurlijk product. En dat zie je terug in het design van de keukens. Houten keukens zijn nooit volledig uniform en de opvallende textuur- en kleurafwijkingen geven de keuken een aards, rauw tintje. Populair zijn momenteel de zwart houten keuken en de natuureiken keuken. Of je nu van licht, donker, egaal of juist knoestig houdt; alles is mogelijk!

Houtlook keukens zijn door de nieuwste technieken bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Deze kunststof keukens hebben verschillende voordelen ten opzichte van een houten keuken. Waar hout goed geventileerd moet worden om vochtschade te voorkomen, is een houtlook keuken eenvoudig in onderhoud en hangt hier ook nog eens een aantrekkelijk prijskaartje aan. Vaak wordt de houtlook keuken gecombineerd met witte of matzwarte frontjes en lades. Bij Mega vind je tot wel dertig houtlook-fronten en -lades.

Een houten keukenblad

de duurzame eyecatcher
Wil je wel de warme, gezellige uitstraling van hout in huis halen, maar geen complete houten keuken? Kies dan voor een houten keukenblad of houten werkblad. Welke van de vele bewerkingen je ook kiest, een keukenblad van hout geeft elke keuken een rustiek karakter en een unieke, tijdloze uitstraling. Houd er wel rekening mee dat deze werkbladen iets meer aandacht in onderhoud vragen. Zorg ervoor dat je het keukenblad regelmatig in de olie of in de zeep zet, zodat het materiaal in de beste staat blijft verkeren. Onze keukenspecialisten vertellen je graag meer over de voordelen van hout in de keuken. Kom langs in één van onze vestigingen en je ziet meteen waarom wij van hout houden!

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek