Wand en vloertegels welke past bij jouw interieur

2018-12-17

Welke tegelsoort past het beste bij jouw

Waar moet je beginnen met zoeken naar nieuwe tegels als er zo’n enorm aanbod is om uit te kiezen? Iedere tegelsoort heeft zijn eigen kenmerken, charme en uitstraling. Dus welke past het beste bij jouw interieur? We hebben de leukste, meest trendy en populairste tegels van dit moment voor je op een rij gezet.

Portugese tegels

Het leuke aan Portugese tegels is, dat ze tijdloos en authentiek zijn. Ruim tien eeuwen geleden brachten de Moren deze tegels al naar Europa en nog steeds zijn Portugese tegels razend populair. Je herkent ze aan de vierkante vorm en drukke patronen. Ze zijn ongebakken, dus mat qua look.

Betonlook tegels

Betonlook is hip. Het is te combineren met diverse woonstijlen en bovenal tijdloos. Betonlook tegels zijn ideaal om contrasterend mee te werken: een landelijk interieur met betonlook tegels op de vloer geeft een robuust effect. Bij een industriële stijl is het de best matchende vloer en combineert het super goed met zwart staal en stoere meubels.

Mozaïek tegels

Mozaïek tegels worden, meestal op de wand, in een mozaïek verwerkt. Verschillende kleuren, maten en soorten van veelal kleine tegeltjes worden in combinatie met elkaar gebruikt.

Houtlook tegels

Wil je hout, maar geen zin in slijtage (krassen), onderhoud of vlekken die je niet kunt verwijderen? Dan zijn houtlook tegels ideaal voor jou. Houtlook tegels geven een warme uitstraling en zijn bovendien ook nog eens perfect te combineren met vloerverwarming.

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels zijn net als de Portugese handgemaakt. Alleen zijn ze glanzend en kleiner dan de Portugese. Ook zijn ze in verschillende varianten en maten verkrijgbaar zoals honingraten of rechthoekig. Ze hebben meestal geen patroon, maar vooral veel mooie kleuren.

Marmer tegels

Wanneer je van luxe en elegantie houdt, zijn marmer tegels perfect. Bovendien hebben marmer tegels een hoge slijtvastheid en te koop in vele kleuren en varianten. Marmer tegels combineren bijzonder goed met zwarte kranen en gouden accessoires.

Metrotegels

Deze typische witte Franse rechthoekige tegels zijn ooit speciaal ontworpen voor de metro om het licht zo goed mogelijk te verspreiden in de donkere tunnels. Metrotegels zijn voorzien van een glans laag en hebben afhellende randen. Ze passen in iedere stijl: van modern tot landelijke van retro tot industrieel. Én ze zijn tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar.

In onze showroom hebben we nog veel meer verschillende typen en stijlen tegels. Kom gerust een keer langs om het aanbod te bekijken. De koffie staat klaar!

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek