Keukentrends 2021: keukens voor leven én werken

Thuis, dat zijn we pas echt in de keuken. Zo maakt u van uw keuken de plek om te wonen, leven én werken. Ontdek de keukentrends van 2021! 

Thuis, dat zijn we pas echt in de keuken. Juist nu merken we dagelijks hoe belangrijk de plek is die de keuken inneemt in het gezinsleven en het interieur. De keuken van 2021 is daarom veelzijdiger dan ooit. In design én gebruik. Mega Badkamers, Keukens, Tegels & meer neemt u mee in de keukentrends van 2021. Het jaar waarin wonen, werken en leven samenkomt in de keuken.

De hoofdrol van de keuken opnieuw ontdekt

In 2020 kwam het leven zoals we dat kenden abrupt tot stilstand. Het coronavirus zorgde ervoor dat thuiswerken en thuisblijven de nieuwe standaard werd. Daardoor zijn we kritisch naar ons interieur gaan kijken – en de keuken in het bijzonder. Dat zien we duidelijk terug in de keukentrends van 2021. De keuken is niet langer alleen de plek om te ontbijten en dineren met het gezin, maar het kloppend hart van elk huishouden én de zaak. De keuken als leefwereld en thuiskantoor en het verlengstuk van uw living: 2021 kent z’n nieuwe hoofdrolspeler.

Met zwarte keukens zit u ook in 2021 altijd goed

Het was dé hype van het afgelopen jaar: de zwarte keuken. En ook in de keukentrends van 2021 blijft zwart een absolute smaakmaker in het moderne en industriële interieur. Kies voor een compleet zwarte keuken of een unieke, stijlvolle keukenlook met zwarte accenten. Liever wat meer licht? De combinatie van een zwart kookeiland met zachte keukenkleuren of het gebruik van zwarte accenten in een kleurrijk design zorgen voor een uitdagende en vooral chique uitstraling. Wilt u een huiselijke, natuurlijke sfeermaker als keuken? Denk dan aan een zwarte houtnerf keuken: wél de warme hout-vibe, níet het intensieve onderhoud. Hoe het ontwerp van uw zwarte keuken er ook uitziet – net als met kleding, zit u met zwart altijd goed!


De chique ambiance van donkere keukenkleuren

Naast zwart maken ook meer donkere kleuren en materialen hun opwachting in de keukentrends van 2021. Donkerbruin, donkergroen, notenhout en andere donkere houtkleuren halen de gezelligheid van ‘buiten’ naar binnen in de houten of houtlook keuken. In deze elegante ambiance voelt elk avondje thuis als een avondje uit. De tijdloze donkere look is helemaal op z’n plek in het romantische landelijke interieur, maar is net zo makkelijk een aanwinst voor de moderne en industriële woonstijl. Houdt u toch van meer van licht in uw interieur? De soft-witte keukendesigns – perfect te combineren met grijze werkbladen in diverse variaties, diktes en tinten – laten zelfs het meest donkere hoekje stralen.

Keukentrends 2021: haal de natuur in huis

In de keukenideeën van 2021 is een duidelijk sentiment voel- en zichtbaar: we verlangen thuis allemaal naar gezelligheid, comfort en veiligheid. En dat is precies de reden waarom natuurlijke materialen als steen, hout en marmer zich sterk laten gelden in de keukentrends van 2021. Zoals u buiten in de natuur even kunt ontsnappen aan de drukte van alledag, haalt u met natuurlijke materialen die rust en het gevoel van ontspanning ook in huis. En daar krijgt u bovendien een luxe uitstraling voor terug.

‌Deze mix van ‘buitenmaterialen’ is een nieuwe stijl in keukenland en heeft nog het meest weg van een combinatie tussen landelijk en industrieel chique. Marmer is hier het beste voorbeeld van. Dit steengoede materiaal ademt luxe en sfeer en is in talloze soorten verkrijgbaar. In het ontwerp van de moderne keuken zien we marmer vaak terug als werkblad – eventueel verlengd naar de achterwand. Accessoires als messing of koperen kranen, spoelbakken en handgrepen zijn de smaakvolle ‘finishing touch’ van deze stijlkeukens. Nóg zo’n veelzijdige trend waar we niet genoeg van kunnen krijgen!

Keukenideeën 2021: design ontmoet gebruiksgemak

De moderne keuken van nu is een verlengstuk van uw living. De keuken is vaak tot in detail onderdeel van het interieur, waardoor nu meer dan ooit met design-ogen naar bijvoorbeeld keukenkasten wordt gekeken.‌In de keukentrends van 2021 wordt deze woonwens passend beantwoord met hogere onderkasten, voorzien van een lage – bijna niet zichtbare – plint. Deze hoge keukenkasten zorgen, net als een dun werkblad, voor een strak en minimalistisch design. En die luxe beperkt zich niet alleen tot wat het oog ziet; door functionele en slimme indelingen van kasten en lades ontstaat meer opbergruimte. Keukenapparatuur, zoals de vaatwasser en oven, krijgt een plek op werkhoogte – voor meer dagelijks gebruiksgemak.‌Wilt u meer weten over de nieuwste keukentrends? Laat u inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega Tegels, Badkamers, Keukens en meer op Pinterest. Onze keukenkenners zitten ook in deze uitdagende tijden gewoon voor u klaar. Maak direct een afspraak voor een videochat of kom langs in onze showroom en ontdek hoe wij uw keukendromen uit laten komen. Hopelijk tot snel – in de chatroom of de showroom!

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek