Badkamertrends 2021: dit zijn de 6 toptrends!

Dit zijn dé badkamertrends van 2021! Weg met wit, welkom groen! Rijke materialen, retrokleuren, grote accessoires – de badkamer mag weer gezien worden!
Weg met wit, welkom groen! De badkamer is in 2021 meer dan ooit de plek om even helemaal tot rust te komen. Klassieke retrokleuren, rijke accessoires; dit jaar telt alleen hoe groter, hoe beter. Bent u op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie voor de badkamer? Wij vertellen u alles over dé badkamertrends van 2021!

De badkamer telt weer mee in het interieur

De badkamer mag weer gezien worden in 2021! Keken we bij het inrichten van de badkamer eerder naar een stijlvol, maar vooral gebruiksvriendelijk design, tegenwoordig is de badkamer een écht onderdeel van het huis. Dit betekent dat we in moderne badkamers een duidelijke verwijzing naar het interieur van de woning zien. Badkamertrends in 2021 zijn bijvoorbeeld het gebruik van houtlooktegels op de vloer én de wanden. Ook moderne en klassieke visgraatvloeren zijn nog altijd enorm populair – in elke ruimte van het huis.

Natural mix: knus, gezellig en ontspannen badderen

Zeker nu we vaker thuis zijn dan ons stiekem lief is, is de badkamer dé plek om even helemaal tot rust te komen. En dat zien we terug in de badkamertrends van 2021. Want niet alleen vloeren en wanden krijgen een warme houtlook, ook houten badkamermeubels zijn een echte must-have! Natuurlijke materialen zorgen voor een gezellig, knus gevoel en helpen u écht te ontspannen. In het badkamerontwerp is ook plek voor leuke accessoires, zoals nisjes en losse planken. Deze badkamerstijl, geschikt voor kleine én grote badkamers, staat bekend als de Natural Mix.

Hotel Chique: klassiek baden in betaalbare luxe

Ook in de badkamer geldt: hoe groter, hoe beter! Steeds vaker willen we de sfeer van luxe hotels in ons eigen huis ervaren. Rijke materialen, zoals gepolijste wandtegels met marmereffecten in warme kleuren, en grote spiegels gecombineerd met royale waskommen. De interieurstijl Hotel Chique, dat is baden in betaalbare luxe – een klasse apart. Strakke badkamermeubels vormen een stijlvol geheel met koperen of mat gouden kranen. Een vrijstaand bad maakt het plaatje van deze badkamertrend van 2021 compleet.

New Bohemian: geen saai wit, maar kleurrijk groen!

De badkamertrends van 2021 breken met een badkamertraditie. Wit is namelijk op z’n retour en dat benadrukt de New Bohemian-stijl. De moderne badkamer is namelijk donkerder van kleur. Donkere kleuren zorgen voor een intieme sfeer en een gevoel van geborgenheid. In combinatie met metaalkleuren, zoals koperen of messing kranen, straalt deze badkamerstijl rust en luxe uit. Ook groen is aan een opmars bezig. Zowel in kleur, als in het gebruik van (hang)planten in de badkamer. Voor groen – de kleur van veiligheid, rust en gezondheid – is altijd plek. Denk aan een accentwand met groene badkamertegels of een groene waskom. Gewaagd? Ja. Een meerwaarde? Absoluut!

Nieuwe kleuren zetten de toon in de badkamer

De kleurverschuiving in de badkamer zien we terug in de complete badkamerinrichting en ook accessoires blijven niet achter. Koperen, messing, metal gun kranen en zelfs goudkleurige kranen en inloopdouches en spiegels zijn in de badkamertrends van 2021 échte eyecatchers. Het leuke aan deze nieuwe blikvangers is het gemak waarmee deze accessoires te combineren zijn. Zelfs mat-witte badkamerdesigns, de kleur die ook in 2021 volop terugkomt in de badkamercollecties van alle toonaangevende fabrikanten en designers.

Badkamertrends 2021, dat is durven en doen!

Wat goed is, komt snel. En wat echt goed is, blijft. En dat is precies de reden dat de betoonlook badkamer en industriële badkamer ook dit jaar ‘gewoon’ weer volop terugkomen in het interieur. Het gebruik van zwarte accessoires, zoals een zwartstalen douche-afscheiding en matzwarte kranen, en zelfs zwarte muren en vloeren maken uw badkamer spannend en intiem. Rust en ruimte, dáár draait het in de badkamertrends van 2021 om.

Durf vooral te mixen en matchen met tegels, speel met kleurcontrasten van onder meer hexagon- en handvormtegels – gecombineerd met grote mat-witte of grijze badkamertegels. Grote ronde spiegels en organische vormen laten uw badkamer groter lijken en bieden tegelijkertijd een zachte, vriendelijke uitstraling, die de scherpe randjes van de strakke elementen compenseert

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek