Verrassende keukentrends 2020

De keukentrend op een rijtje

Kan jouw keuken wel een opfrisbeurt gebruiken? Of ben jij toe aan een compleet nieuwe keuken? Dan ben je bij Mega aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de laatste keukentrends van 2020 voor jou op een rijtje gezet! Of je nu op zoek bent naar een compleet nieuwe keuken of je keuken slechts een opfrisbeurt wil geven, de keukentrends van 2020 zijn toepasbaar voor iedereen.

Veel diversiteit in materialen

Waar we een tijd geleden nog alles wit en rvs wilden hebben in onze moderne keuken, zien we nu een enorme diversiteit aan materialen, kleuren en patronen. We zien veel combinaties van beton, marmer, hout, koper en leer. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een marmeren blad met een geïntegreerde gootsteen, een koperen kraan en een betonlook achterwand. Of een wand van metrotegels gelegd in een visgraatmotief. Ook terrazzo zien we in de keukentrends van dit jaar terugkomen. Niet alleen op de vloer, maar ook als aanrechtblad.

Daarnaast zien we het ‘ton-sur-ton’ principe zijn opmars maken. Dat is een look in verschillende tinten van één kleur. Door dit toe te passen met verschillende materialen krijg je een samenhangend en rustig geheel. 

Zwart als het nieuwe wit

Zwarte keukens en kranen waren in 2019 al een hit, maar ook dit jaar zal deze trends zich voortzetten. Zwarte keukens zijn populair, en dan met name met een matte afwerking. Een zwarte keuken geeft een minimalistische, luxueuze look. En in combinatie met bijvoorbeeld chromen kranen en accessoires creëer je een hele gave, moderne keuken. Je kunt met deze stijl ook heel goed een keukenrenovatie doen van je huidige keuken. Met matzwarte verf kan je je kastjes en lades heel gemakkelijk deze look geven. Je kunt zelfs alles laten wrappen met een matzwarte folie. Zo heb je voor weinig budget en werk een complete keuken met een totaal nieuwe look.

Nóg meer gebruiksgemak

In deze tijd hebben we heel erg de behoefte aan net even wat meer gebruiksgemak. We leiden hectische levens en met slimme technologie kunnen we ook meer gebruiksgemak voor onszelf creëren. Zo is er nu apparatuur te koop die je op afstand met je smartphone kan bedienen. Zo handig, een oven die je alvast op je werk kunt aanzetten en op de juiste temperatuur is zodra je thuiskomt. Of wat dacht je van een koffiezetapparaat die je koffie maakt zodra je wekker gaat. Heerlijk!

Tropische natuur en etnische culturen

Deze trend wordt ook wel ‘Ethnic nature’ genoemd en bestaat uit vele groentinten in combinatie met hout, beton, goud en koper. Je kunt een compleet nieuwe keuken op maat laten maken in deze stijl, maar je kunt ook je huidige keuken een upgrade geven door bijvoorbeeld de kraan te vervangen voor een koperen exemplaar, gouden lichtarmaturen te kiezen, robuuste houten snijplanken te nemen en planten toe te voegen. Zo heb je voor een laag budget een complete keukenrenovatie.

Binnentuintje

Maak een mooie plek voor je eigen kruiden. Je kunt ze zelf kweken, maar ook gewoon kant-en-klaar kopen. Zet ze bijvoorbeeld op een grote plank bij elkaar zetten, of koop kruidenrekjes die je aan je deur kunt bevestigingen.

Is je keuken iets groter? Dan kun je bij het tuincentrum kleine kassen kopen die je gemakkelijk in je keuken kwijt kunt. Zo’n mini-kas is ook heel leuk om je eigen tomaatjes, komkommertjes of courgettes te kweken. Super gezond, en ook nog eens een hele leuke bezigheid om met je kinderen te onderhouden.

Wil je de nieuwe keukentrends eens van dichtbij bekijken? Plan dan een bezoekje aan onze showroom en laat je inspireren!

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek