De 5 handigste tips bij het kopen van een nieuwe keuken

2019-02-20

Ben je toe aan een nieuwe keuken?

Wij geven je de 5 handigste tips bij het kopen van een nieuwe keuken. Een nieuwe keuken koop je namelijk niet zo 1-2-3, daar komt best wat bij kijken. Waarschijnlijk heb je al nagedacht of een keukenrenovatie een optie was en toch heb je besloten een compleet nieuwe keuken aan te schaffen. Voor je naar de keukenshowroom gaat, is het handig om je alvast te verdiepen in onze tips. Dan weet je zeker dat jij straks de droomkeuken hebt die je voor ogen had!

Tip 1: 
‌Het budget

Bepaal eerst je budget. Reken dan niet alleen de keuken zelf, maar ook de aanschaf van eventuele materialen zoals misschien een nieuwe vloer of wandtegels. Neem ook een post van 10% van het totaalbedrag op aan onvoorziene kosten. Je weet immers nooit of er iets misgaat.

Tip 2: 
‌Hoe groot is de ruimte

Meet de ruimte van de nieuwe keuken goed op. Vergeet ook niet eventuele schuine kanten, schachten, deuren, ramen en de hoogte! In nieuwbouwhuizen is dat anders dan bijvoorbeeld jaren ’80 woningen. Zit je met een hele kleine ruimte voor je keuken? Lees dan ook deze tips over hoe je de ruimte optimaal kunt benutten als je erg weinig plek hebt voor je nieuwe keuken.

Tip 3: 
‌Je leefsituatie nu en later

Natuurlijk kun je niet in de toekomst kijken. Maar het is slim om alvast na te denken hoe je leefsituatie nu is en hoe je verwacht dat deze er in de toekomst uit komt te zien. Ben je nu nog met zijn tweetjes maar hopen jullie in de toekomst op kinderen, dan zijn dubbele ovens misschien een idee. Handig om twee keer zo snel pizza te bakken of iets warm te houden. En wat dacht je van een kookeiland met aan één kant barkrukken waar je lekker samen kunt zitten als de één kookt en de ander een wijntje drinkt. Later kunnen de kinderen daar hun huiswerk maken terwijl jij het eten bereidt.

Tip 4: 
‌Comfort, luxe en veiligheid gecombineerd

Als je een keukenwinkel bezoekt worden luxe en comfort altijd genoemd als wens voor de nieuwe keuken. Maar vergeet ook veiligheid niet. Met bijvoorbeeld soft-close keukenlades zullen kinderen niet snel hun vingers er pijnlijk tussen krijgen. Ook verlichting is erg belangrijk, je moet immers goed kunnen zien wat je doet als je met hete pannen bezig bent. Daarentegen is sfeer ook heel belangrijk, dus dimbare spotjes boven je werkplek is een ideale combi van comfort en veiligheid. Een losse waterkoker kan ook voor gevaar zorgen. Kies je voor een ingebouwde koffie- en theeautomaat, dan kunnen de kleintjes er niet snel bij. En het straalt ook nog eens luxe uit, zo’n prachtig apparaat ingebouwd in de wand.

Tip 5: 
‌Stijl en styling

Wil je een landelijke keuken of juist een moderne keuken? Moet je kiezen voor een kleine keuken of een hoekkeuken? Naast de stijl van de keuken zelf, moet je ook nadenken over wat voor kranen je wilt. Zwarte kranen zijn een trend van nu, maar bijvoorbeeld ook koperkleur. Wil je wel of geen grepen? Wel of geen bovenkastjes, enzovoort. Je nieuwe keuken kun je zelf aankleden met leuke accessoires en decoratie. Leuke kruidenplantjes, nieuwe thee- en handdoeken of kaarsen.

Voor je je laat adviseren in de keukenshowroom kun je zelf alvast aan de slag met de handige 3D-keukenplanner. Hier kun je je eigen ideeën voor de nieuwe keuken kwijt. Wij kunnen je vervolgens helpen de puntjes op de i te zetten om te zorgen dat jij je droomkeuken op maat krijgt! Liever direct laten ontwerpen door een specialist? Dan kan natuurlijk ook! Maak direct een afspraak voor vrijblijvend advies. 

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek