3D-keukenplanner

Ontwerp jouw droomkeuken

Snel, simpel en online

Met de 3D-keukenplanner van Mega ontwerp je online jouw droomkeuken. De keukenplanner is een simpel te bedienen programma, dat je zonder te downloaden kunt gebruiken. Tevreden over jouw ontwerp? Neem het mee naar de winkel en onze specialisten helpen je graag bij het samenstellen van jouw keuken.  

Hoe werkt de 3D-keukenplanner?

Met de 3D-keukenplanner ontwerp je in vier stappen jouw keuken

Stap 1. 
‌In stap 1 geef je aan hoe de ruimte voor jouw keuken eruit ziet. Je bepaalt de vorm en afmetingen van je keuken. Daarnaast geef je belangrijke elementen aan die zich in de ruimte bevinden, zoals ramen, deuren en verwarming.

Stap 2. 
‌Nu komt het leukste gedeelte! In stap 2 ga je alle keukenmeubels toevoegen. Onderkasten, hoogkasten, hang- en bovenkasten en apparaatkasten. Ook de kookplaat, oven en koelkast kun je hier toevoegen. Je kunt precies de juiste afmetingen bepalen voor jouw keuken. 

Stap 3. 
‌Als je alle meubels hebt toegevoegd kun je het ontwerp verder uitwerken. Kies de kleuren van je keuken, bepaal welk materiaal je wilt gebruiken en welke greepjes er aan de kasten moeten komen. 

Stap 4. 
‌In stap 4 kun je de 3D-tekening van je keuken bekijken en uitprinten. Ben je tevreden met je ontwerp? Dan kun je het ontwerp uit de 3D-keukenplanner direct doorsturen naar een van onze Mega vestigingen en een afspraak inplannen met onze specialisten. Zij helpen je bij het realiseren van jouw droomkeuken. Ook als je er met de planner niet helemaal uitkomt, kunnen onze specialisten je verder helpen. Samen komen we tot jouw perfecte keukenontwerp. 
Naar de 3D-keukenplanner

Tips voor het ontwerpen van jouw keuken met de 3D-keukenplanner

Voor je aan de slag gaat met de 3D-keukenplanner is het goed om voor jezelf alvast een paar zaken te bepalen. Pak er een notitieboekje bij en schrijf de volgende dingen op.

Kleur: 
‌welke kleuren wil je terug laten komen in je keuken? Veel mensen kiezen voor een rustige basiskleur voor de kastjes en het blad. Met accessoires, kranen en handgrepen kun je dan eventuele unieke accenten aanbrengen. 

Apparatuur: 
‌welke apparatuur heb je nodig in de keuken? Kies je voor een oven of een combi-magnetron? Of wil je beide? Voor wat voor kookplaat wil je? 

Opbergruimte: 
‌mensen komen vaak opbergruimte tekort in de keuken. Daarom is het goed om van te voren even na te denken hoeveel ruimte je nodig hebt voor je keukenspullen en je servies. Is het voor jou voldoende om een keuken met alleen onderkasten te hebben of heb extra opbergruimte nodig? Ook is het handig om na te denken over het soort opbergruimte dat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een pannencarrousel of een speciale lade voor je kruiden, neem dit dan mee in je ontwerp. 

Ruimte op het aanrecht: 
‌tenslotte is het belangrijk om na te denken over de ruimte die je nodig het op het aanrecht. Vaak worden er nog een aantal apparaten op het aanrechtblad geplaatst, zoals een koffiemachine, keukenmachine of een airfryer. Het is belangrijk dat je naast de apparaten nog voldoende ruimte over te houden op het aanrecht om je eten te bereiden. Inventariseer daarom van te voren hoeveel apparaten je kwijt moet op het aanrecht en hoeveel ruimte je daarnaast nog zou willen hebben.

Inspiratie nodig? Laat dat maar aan Mega over

#metMegamijnthuis

Wil je meer weten over de badkamer- en/of keukentrends van 2022/2023? Vraag ons inspiratiemagazine aan of laat je inspireren op onze inspiratiepagina en volg Mega op Pinterest!

‌Onze specialisten zitten voor je klaar. Maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ontdek hoe wij uw woondromen uit laten komen. Tot snel!

Inspiratiemagazine aanvragen

Onze specialisten staan klaar

Het beste voor jouw badkamer, keuken of vloer

Heb je een drukke agenda en/of wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, dan adviseren wij een adviesgesprek in te plannen. Je bepaalt zelf de datum en het tijdstip en geeft aan waarvoor je graag een afspraak wilt maken.

Plan jouw adviesgesprek